onsdag 2 juli 2014

Frankrike-dag fem

Hallå i värmen!
Uppdatering med lite bilder från vår femte dag här nere. Igår och idag har vi legat som klubbade sälar (idag var det 31 grader redan vid kvart över tio när vi kom ner, och 22 i vattnet) nere på den bästa stranden här i La Ciotat. De flesta av stränderna här har ganska grovkorning, lite stenig strand, men just denna som vi håller oss till, har len och mjuk finkornig sand. Det enda negativa med det är att det är sand ÖVERALLT. Att smörja in sig med solkräm efter en lunch där nere är rena rama skrubbningen. Inte jätteskönt med den lite svidande brännan man lyckats dra på sig lite varstans på kroppen. Oh well, den är i alla fall också bäst när det gäller vågor och långgrunt. Perfekt för kidsen som gärna håller sig i vattnet. Just denna delen av stranden ligger perfekt bakom en vågbrytare, och som sagt, vågorna är minimala, trots att det några hundra meter bort är bra mycket större vågor.
 
Nu har ni fått se så mycket bad/strandkort så det skippar jag idag.
Jag gick ut på vågbrytaren nu i morse när vi kom ner till stranden och slogs återigen av hur vackert det är här!
 Frän kvart över tio på morgonen till kvart över sex på kvällen (med paus för lunch förstås) befann vi oss på stranden. Sen gick vi hemåt, duschade, fräschade till oss och klädde på oss. Första middagen på stan har vi vart på ikväll. Annars har vi ju ett helt utrustat kök som vi använt oss av för middagarna, men en kväll med lite lyx kan man väl få unna sig? :-)
 
 Centrum av La Citotat består av små mysiga gator och gränder som kantas av massor små butiker av olika slag.
Le Four Pop, hette restaurangen vi bestämde oss för. Googlat innan förstås ;-)
Mysig pluttig restaurang, med MYCKET god mat och trevlig personal!
 M och jag delade på denna urgoda efterätten: Pizzabröd med Nutella, bananer, grädde och jordgubbar. Yummie in my Tummy! Har säkert gått upp 10 kg på denna resa (varför måste de ha dessa nedrans Nutellaskaperlser av olika slag överallt!!!???) men det är ett problem när vi kommer hem :-) 
Hela familjen!
Vi hade planer på att strosa runt en bra sväng här i kväll och se lite mer av stan, men Alvin vart megatrött på restaurangen så vi tar den svängen imorgon förhoppningsvis.
 
Men dessa bilder tog jag ändå på vägen hem.
 Här bor vi!
 Sen avslutar jag dagen med att visa denna härliga bild, på två badfantomer, som trots att de har varsin säng krupit upp bredvid varann och somnat gott!

Imorgon, om vädret tillåter, är det dags för vår andra sväng till Aqualand. Liam har tummat med Martin om att åka både Kobran och Regnbågen, som han bangade sist! Vi får väl se ;-)

Inga kommentarer: