söndag 29 juni 2014

Frankrike 2014-andra dagen

Tyvärr började andra dagen här på ett lite sämre sätt än föregåenda dag avslutades.
Först och främst: Söndag. Fransmännen stänger ner det mesta, och vi som hade tänkt köpa frukost.
Well, M och A gjorde så gott de kunde. Färskt bröd, juice, melon, bananer och gifflar. Haha, men vi vart mätta i alla fall.
Sen var himlen helt igenkorkad av gråa moln. Alltså ingen strandtajm direkt. Vi hängde här i lägenheten hela förmiddagen. Passade på att tvätta upp alla kläder från resan. Mycket skönt!!
Strax efter lunchtajm började det spricka upp lite och vi bestämde oss för att ta en promenad för att ev hitta ett ställe att käka lunch på. Hittade en restaurang med mycket god mat (italiensk) och otroligt snabb service! Under tiden vi satt där började himlen spricka upp mer och mer, och den enorma hettan gjorde sig påmind.
Vi tog en promenad längs strandpromenaden, för att spana in bästa stranden, men vi kom inte långt innan vi insåg att det smartaste var nog att springa hem och hämta badkläder. Plötsligt var nämligen himlen helt blå och solen gassade!
Sagt och gjort, M vandrade hem och grabbarna och jag spanade in bästa stranden vi kunde hitta, utan att förta oss allt för mycket i värmen.
Så när M kom tillbaka parkerade vi oss på sandstranden, och njöt i några timmar!
Vattnet är nästan i klass med Zambrone (bröllopsresan). Rent och fint, och bra botten för barnen. Sanden på stranden är mer förlåtande än Zambrone dock (där man knappt vågade gå på den för att man var rädd att smutsa ner den). Men det är ju förståeligt, detta är ju mer turistinvaderat ;-)
 
När vi kom hem blev det ordentlig rengöring av oss alla fyra. Det har nämligen blåste rejält och sanden var ÖVERALLT ;-)
Nu sover de två små, efter att vi kollat Holland-Mexiko. Ännu en match där rätt lag vann!
 
Imorgon ska vi på äventyr!! Vi håller tummarna för att HELA dagen blir som denna eftermiddag.

Inga kommentarer: