söndag 20 mars 2011

Vår!

Hörrni! Känner ni det? Idag kom den så - våren. Som vi längtat. Som vi åkt bil i snöslask i 60 km/h. Som vi stått timtals i bilköer. Som vi frusit, svurit och hatat denna tid som vi lite oeftertänksamt saknar varje höst.

Vintern är slut - våren är här. Om 10 år när vi blickar tillbaka till den 20 Mars 2011 kommer det stå överst: "Dagen då våren kom till Sverige"

Cissi firar in dagen med ett uppmjukande arbetspass på sjukhuset men vi andra var lediga. Outtömliga på energi kastade vi oss på upp på cyklarna och "hojjade" (minns ni det ordet va? va va? Hojja - att hojja - vi hojjade lite. Nostalgi) in till stan för att köpa byxor och vårjacka till Liam. Men det var bara ett svepskäl såklart, mest ville vi ut.

Väl på stan insåg vi dock att vi var tidigt ute, stan hade bestämt sig för att vakna klockan 12. Men ett litet fik fann vi till slut i alla fall.


Liam tog bulle och cola.
Alvin snurrade 300 varv i hög hastighet på stolarna innan hans far fick nog.
Han svarade med att ställa sig bakom en stolpe och konstant utstöta svaga gnälljud.
Sen passade vi på att ta en handling, lite godsaker till pappa och mamma till kvällen och lite lördagsgodisendagförsent till barnen.
On the road igen. Vi cyklade sammanlagt en mil. Det ni, vad har ni gjort för nyttigt idag? Va? Va va? Liam klagade noll gånger, men slog fast att han älskade Linköping. Det var härligt att höra. Fast idag hade vi nog älskat att cykla i Säffle också, våren ni vet. Det sa jag väl? Annars tar vi det igen. VÅREN kom idag!
En lekplats inmundigades på resan hem. Alvin satte sig som en kork i "min blåa" och snurrade 3000 varv. Nu fick han hållas, han gillar att snurra den mannen. Jag gick fram och bytte håll med jämna mellanrum. "Ja e så cool pappa" sa han varje gång.
Alla ni som har fler än ett barn känner till vad som händer det ena barnet om det andra hittar på ngt kul. Som tur var för mig hade konstruktören av denna lekpark uppenbarligen två barn själv och hade en dublettstol nära till hands.
Väl hemma bytte vi blöja. Alvin tog en favorit i repris från i fredags och slocknade på 1 minut på mattan.
Nu väntar vi in C, sen ger vi oss nog ut igen. För det är, ja ni vet.
Trevlig vecka allesammans!

Inga kommentarer: