lördag 12 juni 2010

Chevaleresk


Minns ni när ni var 5 år och alltid var på väg någonstans? När allt ni såg lätt kunde göras om till en fråga eller en möjlighet eller en fanatsi?

När det skulle börja att pussas på dagis?

Det gick ju i vågor det där. Från att 'tjejtjusare' var det värsta skällsordet i vokabuläret till att vägen till coolast på dagis var att stängas in i lekstugan för ett hederligt 'pusskalas'.

Liam pendlar lite här. Framförallt är han väldigt artig i bedömningen av 'the dark side'. På frågan vem han gillar blir svaret alltid ett avslappnat "Alla". Skön kille.

Några av de andra killarna: Kevin, Angelo och gänget är enligt ryktet lite mera på. Här skall det jagas! Kevin är särdeles förtjust i Bella, en av tjejerna som bor på våran gård. Häromdagen hade Bella blivit fångad av Kevin OCH en annan kille för obönhörligt pussande. Två grabbar mot en tjej. Bella ville inte bli pussad. Hon lät det väl höras. Kevin är dessutom Liams bästa kompis på dagis.

Det är nu det händer. Liam går bananas. Han slänger den cykel han leker med utan att se efter var den tar vägen. Tar tre snabba och kastar sig in emellan, skrikandes.

"Ni skall INTE pussa Isabelle om hon inte vill!" "Låt henne vara ifred!"

Grabbarna skingras snabbt. Lika överraskade som skamsna. De visste ju att de gjorde fel. Fast bara en kille vågade säga det till dem.

Liamoso. Skön kille som sagt. Kan bli ngt av honom när han blir stor.

Inga kommentarer: