onsdag 1 februari 2012

Almers hus!

På ett gammalt sanitoriumområde finner man detta smultronställe för själen. Almers hus, finns i Varberg, huserande tillsammans med bostadsområde och kurort/spahotell. När man befinner sig på Almers hus får man möjlighet att nyttja spa:t så mycket man vill.
Hit kan alla familjer med cancerbarn komma för att för en liten stund koppla bort alla tider att passa, sjukhusvistelser, kräkningar, illamående, håravfall, cellgifter, sepsisar osv osv. Huset är uppdelat i några "lägenheter" med två rum och badrum, och gemensamma utrymmen såsom kök, matrum/vardagsrum, lekrum och uterum. Därför finns ju valet att i princip stänga in sig och bara vara med sin familj eller träffa andra familjer i liknande situationer för att finna stöd, förståelse och en känsla av gemensamhet.
En annan fin sak med detta fantastiska hus är att vi som jobbar med cancerbarn också har möjlighet att komma hit för att slappna av, teambuilda och rekreation. För, hur det än är, och hur mycket vi än älskar vårt jobb, så kan det vara lite tufft ibland, och sånt här behövs.

Nedan försöker jag visa er hur underbar denna plats är (med bilder tagna med IPhonen som då naturligtvis inte gör huset rättvisa för 5 öre!)

Gemensamt vardagsrum.....

 ...och matsal.
 Uterummet med fantastiskt utsikt ner mot havet!
 Entréhallen
 Lekrummet

 Checka fönstrerna! Underbara!
 Här sov Mija och jag gott!
 Fräscha badrum.
 Hur fint???
 Snygg lampa ;-)
Gemensamma köket!

Gå in och läs mer, eller/och ge ett bidrag!!

Inga kommentarer: