söndag 4 april 2010

Påskhelgen del 1

Innan ni bestämmer er för att leva lyckliga i alla era dagar är det idé att fråga den tilltänkta halvan om han/hon tänkt sig arbeta inom vården i framtiden.
Vid positivt svar måste alla klämdagar, långhelger, varannan helg, en jäkla massa kvällar och nätter samt minst varannan högtid kalkyleras bort från lyckokalkylen.
Nu kan du, som jag, ha tur och ha träffat så vida pass rätt med ditt val att du hamnar på plus i alla fall. Likväl är det trist varje gång man inser faktum att man återigen sitter med sovande barn en påskafton.
För att över huvud taget drista oss till ett firande tog vi bilen till GBG på långfredagen. Följande hände, bilder i urval:

Universeum, entre till hissen upp. Observera den naturliga, vuxna blicken på pappan som pratar med sin två-åring. I det här huset kör vi inte med tillgjordhet i ngt läge!

Det fanns fiskar, ormar, apor, fåglar. Liam var totalt ointresserad av allting. Småsprang som doktor på väg till operation och var lika intresserad av tilltal som samma doktor är av de olika papper om andra fall som sträcks fram till honom på vägen fram. Tills vi kom fram till det här rummet vill säga. Hajar. Såklart. Varför bry sig om småheterna när det fanns hajar i huset. Tips till andra föräldrar: Tala inte om att finns hajar INNAN ni går in. Försökte ta många kort på Cissi. Tips till andra pappor: Låt inte din respektive över huvud taget röra kameran om du vill bevara bilder av henne från besöket. En gissning på 90% självcensur är ingen överdrift.
Det fanns två aktivitetsrum också. Och nu när hajarna var avklarade var det fullt fokus från den äldre. Sjuk klättrare faktiskt. Som Iza Scorupto eller Sylvester Stallone. Jag kan utan att skämmas det minsta avslöja att jag lätt hade spenderat två timmar därinne själv om det inte var för att alla andra föräldrar blängde lite snett när man tog upp plats.
Vart var Alvin tänker ni? Efter en halvtimme var allting "NEJ!" och han satt mest och surade i vagnen. Sen somnade han. Om han varit en gift kvinna hade hans man sagt: "Det är en sån vecka nu."

Inga kommentarer: